dimarts, 2 d’octubre del 2012

ERIC CARLE


ERIC CARLE


Siracuse, Nova York (EEUU), 1929
Format a la prestigiosa Akademie der Bildenden Künste, de Stuttgart (Alemanya), va tornar a Amèrica del Nord el 1952 per buscar la seva oportunitat amb només un portafolis i 40 dòlars a la butxaca. La va trobar com a dissenyador gràfic de The New York Times. Eric Carle va començar a il·lustrar llibres el 1967, després de treballar durant molts anys com a director d'art d'una agència de publicitat. És autor de més de 70 àlbums il·lustrats. El seu primer llibre va ser 1, 2, 3 to the Zoo (1968). Ha estat guardonat amb premis tan reconeguts com el de la Fira Internacional del Llibre Infantil de Bolonya (Itàlia); el de l'Associació de Llibreters Infantils d'EUA i el de l'Associació Americana de Biblioteques.


Aquesta és l’adreça electrònica de la pàgina oficial de l’Eric Carle. Podreu trobar informació sobre l’autor i informar-vos sobre les seves noves aportacions al món de l’art i la literatura. Tanmateix, trobareu un llistat de totes les seves obres, butlletins didàctics, jocs, recursos, audiovisuals...
    
Per accedir al seu blog: http://ericcarleblog.blogspot.com.es

Per accedir al Museum of Picture Book Art: http://www.carlemuseum.org





OBRES D'ERIC CARLE



TÍTOL: Diez patitos de goma
AUTOR/A: Eric Carle
TRADUCTOR: Miguel Ángel Mendo Valiente
IL·LUSTRADOR/A: Eric Carle
EDITORIAL: Kókinos. Madrid, 2006
EDAT RECOMANADA: A partir dels 3 anys


Deu ànecs de goma cauen inesperadament al mar des d’un camió de mercaderies. Flotant, aniran coneixent les meravelles del  mar, però solament un, podrà conèixer una família d’ànecs molt especial.

L’enumeració fa més fàcil la narració i la gran plasticitat de  les il·lustracions en forma de collage animen als més petits a experimentar l’alegria final de l’ànec afortunat.        









TÍTOL: La mariquita gruñona

AUTOR/A: Eric Carle
IL•LUSTRADOR/A: Eric Carle
EDITORIAL: Kókinos. Barcelona, 2011
EDAT RECOMANADA: A partir dels 4 anys

La marieta malhumorada no li agrada compartir, té mals modals i es creu més gran i important que els demés. Sempre té ganes de brega. Tot comença a canviar quan topa amb la balena i l’envia d’un cop de cua a volar per mar i terra.

Aquest obra tracta conceptes de temps, grandària, formes... com també,  aspectes conductuals. 








TÍTOL: La pequeña oruga glotona 

AUTOR/A: Eric Carle
IL•LUSTRADOR/A: Eric Carle
EDITORIAL: Kókinos. Madrid,  2005
EDAT RECOMANADA: a partir dels 3 anys

Eric Carle ens presenta la història de la metamorfosis d’una eruga. És un relat senzill que apropa als més petits a la màgia de la naturalesa, a l’espectacular cicle de la vida.
La lectura es presenta amb certa quotidianitat fet que afavoreix l’anticipació de l’infant vers els successos de la narració. Tanmateix, el disseny de les seves pàgines permet al lector jugar al seu gust i gaudir de les calorejades i foradades il·lustracions.


El mateix Eric Carle, ens fa cinc cèntims sobre aquesta obra i ens dona a conèixer els passos que va seguir per crear la “Oruga Glotona”. 
  

L’Eric Carle, ens explica el conte.


El següent enllaç ens mostra un audiovisual detallat sobre la història de l’eruga en anglès.    







TÍTOL: De la cabeza a los pies   
AUTOR/A: Eric Carle
IL•LUSTRADOR/A: Eric Carle
EDITORIAL: Kókinos. Madird, 2008
EDAT RECOMANADA: A partir dels 3 anys

Les pàgines d’aquest llibre estan plenes d’animals coneguts  representats a partir d’un collage a tot color. Anima als més menuts a imitar moviments propis dels representats des del cap fins als peus.  Puc fer-ho! És el missatge que pretén transmetre l’autor a través d’aquest divertit llibre interactiu il·lustrat.


Aquet enllaç ens duu a una versió del conte musicat. 











TÍTOL: ¿El canguro tiene mamà?

AUTOR/A: Eric Carle                                                                                          
IL•LUSTRADOR/A: Eric Carle
EDITORIAL: HarperCollins Publishers. New York, Estats Units, 2002
EDAT RECOMANADA: Dels 0 als 5 anys

Mitjançant els colorits collage d’Eric Carle, els petits lectors no solament queden meravellats pel panorama visual, sinó que també, es pretén transmetre seguretat a partir de les imatges on apareixen les cries essent protegides i estimades per les seves mares.
D’aquesta manera es dona a entendre que tots els esser vius tenim un origen però sobretot, que tots tenim una mare que no solament ens ha engendrat sinó que ens estima incondicionalment.       








TÍTOL: La Araña Hacendosa
AUTOR/A: Eric Carle      
IL•LUSTRADOR/A: Eric Carle
EDITORIAL: Kókinos. Madrid, 2006
EDAT RECOMANADA: A partir dels 3 anys


Els animals de la granja intenten despistar una aranya mentre teixeix la seva tela sense parar. No te temps per fer res més!  És la mosca la qui aconsegueix cridar per un moment l’atenció de l’aranya i...     










TÍTOL: El grillo silencioso
AUTOR/A: Eric Carle      
IL•LUSTRADOR/A: Eric Carle
EDITORIAL: Kókinos. Madrid, 2002
EDAT RECOMANADA: A partir dels tres 3 anys

Un petit grill surt de l’ou i es troba amb diferents insectes que el saluden al veure’l. Els seus intents per contestar-los amb el seu característic circ-circ resulten impossibles... Finalment, el cant del grill sorprèn en les últimes pàgines.

Il·lustracions a tot color, mescles de retalls de paper i traços amb acrílics i ceres resulten un llibre molt apropiat pels més petits. Senzillesa en el relat degut a les seqüències que es repeteixen de manera rítmica.  

 
Aquet enllaç ens duu a una versió del relat en anglès.
 







TÍTOL: ¿Quieres ser mi amigo?
AUTOR/A: Eric Carle      
IL•LUSTRADOR/A: Eric Carle
EDITORIAL: Kókinos. Madrid, 2008
EDAT RECOMANADA: a partir dels tres 3 anys

Un ratolí es decideix anar a buscar amics. Es troba animals amb cues molt diferents, amb plomes... però, cap d’ells està interessat per la seva amistat. Finalment, troba una cua petita i gris.


Aquet enllaç ens duu a una versió del relat en anglès. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada