dimecres, 26 de setembre del 2012

Autor: David Mckee

DAVID MCKEE

"Me gusta pensar que escribo para el adulto que el niño será un día y para el niño que aún está en el adulto".

                                                                                                        David

BIOGRAFIA


Nascut en el Regne Unit (Devon, 1935). Escriptor i il·lustrador britànic, conegut especialment per ser el creador de la sèrie d’Elmer, l’elefant de colors inspirat en l’obra de Paul Klee. David McKee va estudiar a l'escola d'art de Plymouth, després es va traslladar a Londres on va estudiar al Howsen College of Art. Va començar a dibuixar tires còmiques per diaris i revistes encara abans d'acabar la universitat.
El seu estil d'il·lustració és d'una senzillesa aparent, encara que en diverses de les seves obres inclou referències, a més de relats paral·lels dels quals la narració no parla, però que sí que poden seguir-se en les imatges. En la seva obra podem trobar influències de Steinberg i André François.



CONTES


King Rollo’s autumn (La tardor del rei Rollo)

TÍTOL: King Rollo's autumn
AUTOR/A: David Mckee
IL·LUSTRADOR/A: David Mckee
EDITORIAL: Ediciones Ekaré (1995) / Ediciones Altea (1979)
EDAT RECOMANADA: A partir de 5 anys


El rei descobreix els trets característics de la tardor: el canvi de color i la caiguda de les fulles. Tot i això, aquest no es vol conformar, i buscarà un mag que li faci un encanteri per tal que aquestes es mantinguin en els arbres, però el mag li farà veure que això és impossible perquè és tardor, així que el rei i la reina s’hauran de conformar jugant a agafar les fulles que cauen dels arbres.



CONTE ONLINE EN ANGLÈS: http://www.thechestnut.com/rollo5.htm


D'aquest mateix persontage trobem altres contes semblants, que treballen la resta d'estacions de l'any d'una manera similiar al conte esmentat anteriorment, en el qual el rei Rollo descobreix aquells trets més rellevants de cadascuna de les estacions de l'any, com són:


King Rollo's spring / King Rollo's summer / King Rollo's winter                                                         




















Ahora no Bernardo


TÍTOL: Ahora no Bernardo
AUTOR/A: David Mckee
IL·LUSTRADOR/A: David Mckee
EDITORIAL: Ediciones Altea (1984) / Alfaguara / Santillana Ediciones Generales
EDAT RECOMANADA: A partir de 5 anys

El Bernardo té uns pares que no li fan massa cas, sempre estan enfeinats i quan aquest els reclama sempre li responen amb la mateixa frase: "Ahora no Bernardo". Aquest els vols advertir que hi ha un monstre al jardí que se’l vol menjar i quan surt a fora el monstre se’l menja d’una mossegada i entra a la casa. Aquest intenta espantar i mossegar als pares del Bernardo però aquests segueixen tan ocupats que continuen contestant:"Ahora no Bernardo".



CONTE ONLINE EN CASTELLÀ: http://www.slideshare.net/quetecuento/ahora-no-bernardo




Cebra tiene hipo



TÍTOL: Cebra tiene hipo
AUTOR/A: David Mckee
IL·LUSTRADOR/A: David Mckee
EDITORIAL: Ediciones Ekaré (1998)
EDAT RECOMANADA: A partir de 5 anys

Zebra té un cas agut de singlot, i cap dels remeis que li ofereixen els seus amics sembla ser l’indicat ... fins que els efectes secundaris del singlot l'obliguen a provar tots i cadascún dels remeis. Per sort Zebra i els seus amics tenen molt sentit de l'humor, de manera que fer el ridícul pot ser una bona ocasió per divertir-se.

CONTE ONLINE EN CASTELLÀ: http://issuu.com/ekare/docs/cebratienehipo



El cochinito de Carlota

TÍTOL: El cochinito de Carlota
AUTOR/A: David Mckee
IL·LUSTRADOR/A: David Mckee
EDITORIAL: Editorial Fondo de Cultura Económica (1999)
EDAT RECOMANADA: A partir de 5 anys


Quan Carlota rep un porquet per estalviar, li sembla un regal bastant ximple, però quan descobreix que és un porquet màgic i que si guarda els suficients diners li concedirà un desig, definitivament canvia de parer. Decidida a omplir com més aviat millor, estalvia cada moneda que guanya ajudant als seus veïns. I quan finalment s'omple amb una moneda de plata que li dóna la seva tia i exigeix ​​el compliment del seu desig ... troba que la vida no sempre és justa. Entreteixides en el llibre hi ha moltes històries diferents ...


Elmer

TÍTOL: Elmer
AUTOR/A: David Mckee
IL·LUSTRADOR/A: David Mckee
EDITORIAL: Ediciones Altea (1995)
EDAT RECOMANADA: A partir de 5 anys


Elmer no és com els altres elefants del seu ramat. Encara que sembli difícil de creure, és un elefant de mil colors: verd, blau, blanc, rosa, groc ... Impressionant, oi? Però a Elmer no li fa cap gràcia ser així, més bé està fart de ser diferent, així que un dia decideix escapar-se de la manada i buscar un remei per poder tenir el mateix color de pell que els altres ...

Aquest conte presenta moltes altres versions de les aventures d'aquest elefantet de colors inspirat en l'obra de Paul Klee.



Los conquistadores

TÍTOL: Los conquistadores
AUTOR/A: David Mckee
IL·LUSTRADOR/A: David Mckee
EDITORIAL: Kókinos (2004)
EDAT RECOMANADA: A partir de 5 anys


Els conqueridors és la història d'un país amb un únic objectiu: dedicar-se a envair tots els estats coneguts del món. Per això, compten amb un gran exèrcit, el major vist fins ara. Un dia, troben un país que encara no han conquerit. Es tracta d'un molt petit. Quan l'exèrcit hi va arribar per envair la zona es van trobar amb un país sense exèrcit amb habitants pacífics i bondadosos.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada