dimecres, 26 de setembre del 2012

Tim Bowley


TIM BOWLEY

Londres, 1945

Narrador especialista en histories de traducció popular de tot el món i de totes les èpoques. Durant mes de 20 anys ha recorregut amb les seves actuacions nombrosos països d’Europa i América. Imparteix cursos i realitza sessions de conta-contes. 

Va participar al fòrum de les cultures de Barcelona amb l’espectacle “Hilando cuentos”, amb Casilda Regueiro i Boniface Ofogo. A 2001 va editar la col·lecció de contes “Semillas al viento: Cuentos del mundo.



LLIBRES DESTACATS:




Títol: L’Amelia vol un gos

Text: Tim Bowley
Il·lustració: André Neves
Temàtica: Estratègies dels nens per aconseguir el que volen
Edat recomanada: A partir de 5 anys
Editorial: Kalandraka

Síntesi: A vegades es necessari donar un rodeig per aconseguir una fita; no sempre el camí mes curt entre dos punts es la línea recta. Es la estratègia d’Amelia quan vol un gos... Des d’una àguila a una balena, passant per un cavall o un elefant, els intents de l’Amelia per convèncer al seu pare son cada cop mes desbaratats. A més d’una divertida historia sobre lo entremaliats que poden arribar a ser els nens i la poca atenció que els adults li presten sobre assumptes aparentment banals, el relat destaca per la seva marcada estructura. Tim Bowley acudeix als esquemes de la literatura oral – estructura acumulativa i elements repetitius per captar l’atenció dels lectors. Una obra amb molts colors i amb una proposta estètica a base de técnica mixta i collage, per aproximar als nens a conceptes com la responsabilitat, aplicada a les obligacions que suposa cuidar d’una mascota, quins animals son susceptibles de ser domèstics i quins per el seu caràcter salvatge han de viure en llibertat.   




Títol: El rey oso blanco y otros cuentos maravillosos

Text: Tim Bowley
Il·lustració: Óscar Villán
Traducció: Casilda Regueiro
Temàtica: Llibres de relats meravellosos
Edat recomanada: A partir de 5 anys
Editorial: Kalandraka

Síntesi: Aquest llibre de relats es una mostra dels millors contes del narrador Tim Bowley, il·lustrats per Óscar Villán amb el seu destacat estil. Contes del món sobre reis i princeses, móns fantàstics i animals parlants. L’humor i l’alegria, la tendresa, la por i el terror, estan presents en aquestes histories que ens permeten fer viatges imaginaris fins a valls profundes, boscos o altes muntanyes, per experimentar aventures trepidants i conèixer personatges insòlits. Contes meravellosos plenes de saviesa. 





Jaime y las bellotas

Text: Tim Bowley
Il·lustració: Inés Vilpi
Traducció: Casilda Regueiro
Temàtica: Llibres de relats meravellosos
Edat recomanada: A partir de 5 anys
Editorial: Kalandraka


Síntesi: Així comença una successió d’escenes, narrades de manera àgil, breu i repetitiu. Una tècnica molt recorrent en els contes destinats a primers lectors i de gran utilitat per a la seva narració oral, amb la que es pretén implicar al públic infantil. Mantenir una estructura narrativa es converteix en una norma essencial per a que els nens endevinin com continua el conte. Per que Jaime no es dona per vençut quan la seva primera avellana no creix: en planta una altra però els animals la trepitgen, mosseguen els brots que neixen, els nens espatllen la planta que germinarà amb una altra llavor, els llenyataires talen l’arbre que arribarà a fer-se alt i fort... fins que la enèsima avellana de Jaume es converteix amb el pas del temps en un roure robust que dona com a fruit, més avellanes.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada