dimecres, 21 de desembre del 2011

De verdad que no podía

Aquest és el conte explicat a la ludoteca de Balafía per l'alumna Belén García. 

Títol: De verdad que no podía
Autora: Gabriela Keselman
Il·lustradora: Noemí Villamuza
Edad recomanada: de 4 a 6 anys
Editorial: Kókinos

En aquest conte el personatge principal és un nen que vol dormir però no pot de cap de les maneres. Així que va cridant a la seva mare durant tot el relat per tal que aquesta li sol·lucioni el problema. Quan el petit té por de què entri un mosquit la mare li fabrica un pijama antimosquits, quan té por de caure del llit ella el lliga als llençols i li posa un paracaigudes a l'esquena, quan té por de què entri vent, el cobreix amb plomes. Però cap de les accions que fa la seva mare solucionen el problema. Finalment la mare renuncia i decideix asseure's al seu costat fins que ell es quedi adormit. És en aquell moment quan el nen s'adorm en un instant. 
Per tant, el que ens vol transmetre el llibre és la necessitat d'afectivitat que necessiten els nens per part de les persones més properes com pot ser la mare.
Gabriela Keselman va néixer a Buenos Aires, Argentina i a la seva adolescència es va traslladar a Madrid, adoptant la nacionalitat espanyola. Actualment reparteix el seu temps en abmdós països. 
Va ser docent, coordinadora de tallers de creativitat per nens i redactora de diverses revistes. A més a més, durant 11 anys va ser redactora i cap de secció de la revista Ser Padres Hoy (GyJ, Madrid) on també publicava ressenyes de llibres i articles sobre literatura infantil i juvenil. 
Ha publicat al voltant de 50 llibres per infants, alguns dels quals han estat traduïts en anglès (USA), en francès, en japonès, en coreà i en portugués (Brasil). Dos dels seus llibres han estat adaptats al teatre negre per la Compañía Fantasía en Negro (Burgos).
Ha rebut importants premis.
Juntament amb l'il·lustrador català Pep Montserrat: 
-Premi Nacional de Catalunya al millor llibre il·lustrat amb El Regalo (La Galera, 1996).
-Premi Internacional d'Il·lustració de la Fundació SM con el álbum ¡Él empezó! (SM, 2006).
Juntament amb la il·lustradora italiana Claudia Ranucci:
-Premio Destino Apel·les Mestres de literatura infantil con el álbum ¡Te lo he dicho 100 veces! (Destino, 2006).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada