divendres, 2 de desembre del 2011

El peix Irisat i la cova dels monstres marins

Aquest és el conte explicat a la ludoteca de Balafía per l'alumna Meritxell Buil. 

Títol: El peix Irisat i la cova dels monstres marins
Autora i il·lustradora: Marcus Pfister
Edad recomanada: A partir de 4 anys
Editorial:Beascoa

Aquesta és la història del peix Irisat, en aquesta ocasió, amb el propòsit de buscar algues curatives per a l'adolorit peix dels nyanyos, el peix Irisat s'ofereix voluntari per entrar a la cova dels monstres marins -el loc més perillós de l'oceà-. Advertit pels seus amics de les criatures terribles que habiten a les profunditats -els monstres de les roques, el peix globus de cinc ulls i la criatura horrible dels mil tentacles-, el peix Irisat s'arma de coratge i emprèn l'arriscada recerca, acompanyat pel peixet blau.

Marcus Pfister
Marcus Pfister va néixer a Berna, Suïssa, i va començar la seva carrera com a artista gràfic en una agència de publicitat. El 1983, va decidir dedicar més temps a activitats artístiques, i va començar a escriure i il·lustrar el seu primer llibre, El Mussol somnolent, que va ser publicat el 1986. La seva obra més coneguda fins la data és El Peix Arc de Sant Martí, que ha estat en les llistes de best-seller als Estats Units des de 1992.

Marcus fa la majoria dels seus il·lustracions per a llibres infantils en aquarel·la. Comença cada llibre pel estirament paper d’aquarel·la sobre un tauler de fusta perquè no es torci quan està mullat. A continuació, copia el croquis sobre el paper amb llapis. En aquest punt, està a punt per començar a pintar. Per als fons i els contorns de barreja, s’utilitza pintura fresca en paper mullat per aconseguir un efecte més suau. Per a més detalls, per primera vegada permet que el paper s’assequi, després pinta la capa de la imatge final de la capa. Quan la il·lustració es completa es talla el paper de la taula de fusta.

Per als llibres que compten amb estampació hologràfica, després les cintes d'un tros de film transparent sobre l'art i la indica amb un marcador negre que l'estampat ha de ser. L'estampació s'aplica durant el procés de producció després de les pàgines s'imprimeixen i abans que el caràcter de cosa jutjada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada