dilluns, 12 de novembre del 2012

Gianni Rodari

Gianni Rodari

Va néixer a Omegna, Piamonte (Italia), el 23 d’Octubre del 1920. El seu pare era pastisser i la seva mare l’ajudava al negoci. A l’any següent del seu naixement va néixer el seu germà Cesare. El 1937 va graduar-se com a mestre i al poc temps es va iniciar com a educador en una casa de família de jueus alemanys exiliats del seu país. Un cop va ser cronista d’un diari, va descobrir la seva vocació per l’escriptura infantil. A partir d’aquest moment neixen els seus primer llibres lligats a la poesia popular italiana, les quals van tenir tant d’èxit que van ser reclamades per lectors grans i petits. Aleshores des d’aquest moment va publicar mes d’una vintena de llibres on combina l’humor, la imaginació i la fantasia amb una visió crítica del món actual. Al 1970 va rebre el premi Andersen. Finalment destacar que el fet de que desemboques a la literatura infantil a partir del periodisme i no de la pedagogia incideix positivament en la seva obra. 

Pàgina web de l'autor: http://www.giannirodari.it/


Llibres destacats


Títol: Confundiendo Historias

Text: Gianni Rodari
Il·lustració: Alessandro Sanna
Traducció: Antonio Rubio
Temàtica: Nova versió de la caputxeta vermella
Edat recomanada: A partir de 5 anys
Editorial: Kalandraka

Síntesi: 
El llibre tracta sobre un avi que interromp la lectura del diari, per explicar a la seva neta un conte, que no per més clàssic li resulta menys difícil de narrar. L’avi aconsegueix que sigui la nena qui realment reprodueixi el conte, rectificant els errors que comet per que “confundiendo historias” es com un enrenou que es converteix en un profitós recurs expressiu. Aquesta visió peculiar de la caputxeta vermella, es ideal per a ser contada, un joc d’humor per al lector i per als contadors de contes. 





Títol: Inventando números


Text: Gianni Rodari
Il·lustració: Alessandro Sanna
Traducció: Xosé Ballesteros
Temàtica: Números, valors, mesurar distancies
Edat recomanada: A partir de 5 anys
Editorial: Kalandraka

Síntesi: Aquest conte esta inclòs en el llibre “Cuentos por teléfono” una de les obres mestres de Gianni Rodari, que adquireix autonomia pròpia en aquest àlbum il·lustrat amb el peculiar estil del artista Alessandro Sanna.    





Títol: Qué hace falta?

Per fer una taula fa falta fusta...
per fer fusta fa falta l'arbre...
per fer l'arbre... 

Text: Gianni Rodari
Il·lustració: Silvia Bonanni
Traducció: Xosé Ballesteros
Temàtica: Números, valors, mesurar distancies
Edat recomanada: A partir de 5 anys
Editorial: Kalandraka

Síntesi: El següent relat segueix una successió lògica i escalonada sobre l’origen d’un objecte quotidià que culmina en el mes profund i a la vegada, bonic de la natura, per aconseguir alguna cosa molt gran, a vegades ni ha prou amb el mínim. Un llibre que agrupa l’elegància de la geometria i segueix una estructura literària circular, amb un toc de poesia i la originalitat de la proposta estètica.





Títol: Cuentos por teléfono

Text: Gianni Rodari
Il·lustració: Emilio Urberuaga
Edat recomanada: A partir de 6/7 anys
Editorial: Juventud

Síntesi: El següent llibre tracta sobre una nena, la qual el seu pare tenia que estar de viatge sis dies a la setmana. Aquesta nena no podia dormir sense que li expliquessin un conte. Aleshores cada nit el seu pare la trucava per telèfon i li explicava un conte. Diuen que els contes eren tan bons que fins i tot les senyoretes de telefònica suspenien totes les trucades per escoltar-los. Aquest llibre tracta de tots aquests contes. Aquesta obra, ha estat reconeguda en el món sencer.  



http://www.editorialjuventud.es/3916.html





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada