dilluns, 12 de novembre del 2012

Maurice Sendak


Maurice Sendak

(Brooklyn, Nova York, 10 de juny de 1928 - Danbury, Connecticut, 8 de maig de 2012) va ser un il · lustrador i escriptor de literatura infantil nord-americà.
Sendak, fill d'una família jueva d'origen polonès, va tenir una infància malaltissa. Segons ha explicat l'autor, va decidir que seria il · lustrador per influència de la pel · lícula Fantasia, de Walt Disney.
La seva obra més coneguda és l'àlbum On viuen els monstres, publicat originalment el 1963 i que segueix sent un èxit de vendes a tot el món. Les seves imatges són de gran riquesa visual i poder narratiu, i l'obra té nombroses implicacions, endinsant-se al territori de la dominació, la llibertat, els desitjos, la foscor, els somnis, els somnis prohibits i els malsons. En aquest sentit, no és un autor fàcil ni ha estat sempre ben acceptat pel públic adult, si per aquells a qui dirigeix ​​les seves obres, els nens, segons l'American Library Association, La cuina de nit ha estat censurat amb freqüència a causa de certes connotacions eròtiques-el nu infantil-que alguns extreuen d'aquesta obra.
Sendak ha realitzat incursions en alguns altres gèneres, com l'animació televisiva (Really Rosie, 1975), l'adaptació teatral d'Allà on viuen els monstres (1979) o l'escenografia del Trencanous de Txaikovski. Al seu torn, la seva obra ha influït en pel·lícules com Dins del laberint.
Sendak va morir el 8 de maig de 2012 a Danbury, Connecticut.2




LLIBRES DESTACATS



ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES

Títol: Allà on viuen els monstres
Autor i il·lustrador: Maurice Sendak
Editorial: Kalandraka

Síntesi: La mare d'en Max el castiga sense sopar a la seva habitació, ell viatja al país dels monstres on és proclamat Rei de tots els Monstres, i quan se'n cansa torna a casa seva on l'espera el sopar.







LA COCINA DE NOCHE

Títol: La cocina de noche
Autor/a:
Maurice Sendak
Editorial: Alfaguara

Síntesi: La cuina de nit és un relat del somni d'un nen petit. Miquel es cau del llit, enfonsant-se entre les ombres i perdent la seva roba pel camí fins que aterra a la massa que hi ha a la sorollosa cuina on tres cuiners amb cara d'Oliver Hardy el confonen amb la llet, ho barregen amb la massa i el fiquen al forn per fer un pastís. Però a mig camí, Miquel s'aboca, ara ja amb un vestit de pilot fet de massa i els explica l'error, abans de fer un salt i caure en una massa de pa, que modela fins a formar una avioneta, deixant a baix als pastissers demanant desesperats llet per a la seva pastís. Vola cap amunt i sobrevola un impressionant paisatge novaiorquès amb edificis fets de paquets, flascons i ampolles de menjar i arriba a dalt d'un enorme ampolla de llet, es capbussa i torna a pujar amb una gerra plena de llet i la aboca l'enorme bol de massa que sostenen els pastissers baix. Llavors Miguel llança un kikirikiiiii triomfant i es llisca per l'ampolla cap avall fins a la seva llit, "sec i net de massa".





QUERIDA MILI

Títol: Querida Mili
Autor/a:
Maurice Sendak
Editorial: Alfaguara


Síntesi: Una nena que viu en una zona rural és empesa a la fugida al bosc per la seva mare davant la imminent arribada d'una terrible guerra a les portes de casa seva, la nena al bosc se sent perduda i desemparada sense la calor de la seva mare, fins que troba una cabanya en la qual habita un ancià de la identitat només diré que es perd en la nit dels temps.






OSITO

Títol: Osito
Autor/a:
Maurice Sendak

Editorial: Alfaguara

Síntesi: Tracta el tema de la família. A Osset li agrada fer coses i fer preguntes. Té sempre a prop la seua estimada mare Óssa, que té el menjar preparat, li explica moltes històries i mai, mai, mai oblida el seu aniversari.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada