dimecres, 26 d’octubre del 2011

BET i BUP Si jo fos com tu

Aquest és el conte emprat en l'activitat de la conversació amb el nen/a.

Títol: BET i BUP Si jo fos com tu
Autor/a: David Cirici
Il·lustrador/a: Marta Balaguer
Edat recomanada: 3-5 anys
Editorial: Edicions Destino



La Bet i en Bup són molt bons amics. Un dia els dos se'n van a beure aigua en el llac i aleshores mitjançant el reflex de l'aigua s'adonen que tots dos són molt diferents. A partir d'aquí inicien un joc, atribuint les característiques d'un dels dos a l'altre, i a l'inversa. Així doncs, ens parlen de gossos que salten com granotes o de granotes amb orelles de gos. Tot jugant, es troben a un pardal i s'imaginen què passaria si els gossos i les granotes volessin com ell. Però tot i les diferències, finalment tots dos s'accepten i s'estimen tal hi com són.

Durant el relat es repeteix l'ús del condicional: si els gossos fóssim...., si les granotes fóssim.

Una història ben divertida per als més menuts.

David Cirici

David Cirici és un escriptor català, concretament nascut a Barcelona. Llicenciat en filologia catalana. Ha estat professor de llengua i literatura catalanes i guionista de televisió, molt especialment amb La Trinca i amb Rosa Maria Sardà. Actualment treballa en l'àmbit de la comunicació i la cultura.

No només s'ha dedicat a la narrativa infantil i juvenil, sinó que també ha escrit novel·les i traduccions, i fins i tot obres dramàtiques representades, concretament musicals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada