dimarts, 18 d’octubre del 2011

Al pie de la letra

Títol: Al pie de la letra
Autora i il·lustradora: Miguel Calatayud
Temàtica: Abecedari
Edad recomanada: A partir de 3 anys
Editorial: Kalandraka



En cada pàgina d’aquest conte hi apareixen, una per una, totes les lletres de l’abecedari amagades dins una imatge en color i plena de figures geomètriques. L’autor del conte, Miguel Calatayud, converteix cada lletra en un poema visual, una mena de joc de camuflatge pels nostres ulls i els dels més petits degut a la manca de text, però on la imatge condueix a una lectura visual que desperta i enriqueix la imaginació dels infants.

"Hemos tenido una herencia cultural equivocada, porque creíamos que el niño que miraba los libros no leía, era el analfabeto que solamente se dedica a mirar. Estamos tan rodeados de imagen que se ha convertido en un peligro. Y no quiero pensar que haya gente que continúe con la vieja idea de que la ilustración es un adorno. Se trata de añadir lectura visual a la propia lectura literaria", señaló Miguel Calatayud.

L’autor d’aquest conte és un il·lustrador espanyol, nascut a Aspe (Alacant), el 1942. Es caracteritza, com s’ha dit anteriorment, per la il·lustració de contes, fet que s’observa clarament a “Al pie de la letra”, sense text. En l’àmbit del còmic se’l considera un autor aïllat i independent però ha rebut els premis més prestigiosos d’aquest sector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada