dilluns, 24 d’octubre del 2011

Em dic Yoon

Una de les membres del grup ha explicat aquest conte als infants de l'escola a la qual esta fent pràctiques. Cal dir, que va ser un relat que va funcionar força bé amb el grup, atès que permet als nens relacionar molt la realitat que els envolta, i per tant les seves experiències, amb la història.

Títol: Em dic Yoon
Autor/a: Helen Recorvits
Il·lustrador/a: Gabi Swiatkowska
Edat recomanada: A partir de 5 anys
Editorial: Biblioteca Baloo




Aquesta és la història d'una nena que arriba a Catalunya de Corea. Els seus pares insisteixen en que ha d'aprendre l'escriptura en català del seu nom, però ella no s'acaba de sentir còmoda en aquesta nova llar. Es sent sola, trista i només pensa en tornar al seu país. Quan va a l'escola i la seva mestra li demana que escrigui el seu nom, ella comença escrivint aquelles paraules que han treballat anteriorment a classe o que ha sentit de boca d'altres nens i nenes, com: gat, ocell, magdalena....
Finalment s'adona que pot ser no esta tant malament aquest nou lloc on li toca viure, i decideix escriure el seu nom: Yoon, aquest cop si, en català.

Helen Recorvits

Helen Recorvits és neta d'immigrants procedents de Polònia, Rússia i Ucraïna, els quals van arribar als Estats Units durant els anys de la Depressió. Als vuit anys va començar escrivint les seves pròpies històries, les quals compartia amb els seus cosins. Quan era adolescent escrivia en una columna setmanal en un diari local. Més tard, va estudiar pedagogia i psicologia a la Universitat de Rhode Island (Estats Units). Actualment és professora.

Destacar que la il·lustradora ha rebut el Ezra Jack Keats i el New Illustrator Award, per les il·lustracions d'aquest conte.

Trobem un altre conte que també tracta de la mateixa protagonista. Aquest es titula: Yoon i la pulsera de jade.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada